Toekomstbestendige exploitatie

Hoe blijf je als recreatieondernemer relevant in een veranderende wereld? Wendbaarheid is een begrip dat bij FACET hoog in het vaandel staat. Voor het hebben van een toekomstbestendige exploitatie is het namelijk essentieel om grip te houden op je bedrijf, zeker in onzekere tijden zoals we die kende tijdens de Coronacrisis. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw exploitatie toekomstbestendig is? FACET helpt jou graag bij het creëren van een toekomstbestendige exploitatie. We gaan dieper in hoe wij je hiermee kunnen helpen en welke zaken we hierin onmisbaar achten

Financiële gezondheid

Het meest kritische onderdeel van een toekomstbestendige exploitatie is financiële gezondheid. Zonder de juiste financiële middelen, bestaat er immers geen exploitatie of kan deze niet goed worden onderhouden en relevant blijven. Het is daarom van groot belang om de financiën goed op orde te hebben. Het begint met het opstellen van een gedegen financieel plan, welke een duidelijk beeld geeft van de inkomsten, uitgaven en investeringen. FACET helpt jou dit inzicht te verkrijgen door in kaart te brengen welke nieuwe investeringen er moeten worden gedaan om relevant te blijven, onderhoudskosten er moeten worden gereserveerd, maar ook door de juiste prijs per plek.

FACET Ruimtedenkers - Vakantiepark Delftse Hout - receptie

Enthousiaste werknemers

Een ander belangrijk aspect van een toekomstbestendige exploitatie is het hebben van enthousiaste werknemers. Het belang van juist persoonlijk contact is groot. Vaak zijn gasten niet op zoek naar een product, maar gewoon een fijne vakantie. Enthousiaste werknemers en het persoonlijke contact zijn essentieel om deze fijne vakantie te bieden. Dit blijft ze namelijk bij. FACET vindt het van belang te investeren in werknemers. Hierdoor voelen ze zich betrokken bij het bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld door het bieden van trainingen en opleidingen, maar ook het creëren van een fijne werksfeer. Hiermee ontstaat er juist werkgeverschap en deze helpt tevens mee in het verbeteren van het imago van de sector.

Innovatie houdt exploitatie in beweging

Een toekomstbestendige exploitatie blijft relevant door te innoveren. Innovatie zorgt ervoor dat de juiste gasten blijven komen, maar ook dat het bedrijf zich kan aanpassen aan veranderende omstandigheden en ontwikkelingen in de markt. Innoveer je niet en let je niet op de productlevenscyclus, verschuift jouw doelgroep. Hierdoor komt een ander publiek op jouw bedrijf af. Dit kan mogelijk resulteren in het verloop van personeel omdat deze minder feeling hebben met het publiek. Door te innoveren houd jij jouw exploitatie in beweging. De specialisten van FACET bekijken graag wat er nodig is om relevant te blijven en te zorgen voor een toekomstbestendige exploitatie.

De recreatie specialisten van FACET

Als HISWARECRON-kennispartner volgen de recreatieve bedrijfsadviseurs van FACET de veranderingen, zodat ze jou kunnen informeren en begeleiden naar een succesvolle recreatieve toekomst. Benieuwd hoe de bedrijfsadviseurs van FACET jouw recreatiebedrijf kunnen inspireren en ondersteunen? Of interesse in een duurzame strategiepartner waarmee je op basis van een strategie abonnement duurzaam kunt samenwerken? We informeren je graag.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Inspiratie artikelen