WiZZ

Bij het ontwerpen en realiseren van een zwembad komt enorm veel kijken. FACET, heeft als recreatie architect en adviseur de juiste kennis in huis om recreatieondernemers te helpen. Als kennispartner zijn we aangesloten bij WiZZ om de zwembadbranche en recreatiebranche te versterken.

FACET verbindt zich als toonaangevende recreatie architect aan WiZZ

FACET is kennispartner voor WiZZ (Vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen). Sinds 2016 is FACET aangesloten bij WiZZ om de zwembadbranche te versterken. We merken op dat veel recreatieondernemers problemen ervaren met het onderhoud van hun zwembaden, maar ook het dynamische landschap van wet en regelgeving. De architecten en adviseurs van FACET zijn er om de recreatiebranche en zwembadbranche verder te helpen.

FACET Ruimtedenkers - Ons Buiten - Nieuwbouw circulair zwembad - binnenzijde

Waarom FACET als kennispartner voor WiZZ?

Onze betrokkenheid binnen de recreatiebranche gaat verder dan alleen het ontwerpen van recreatiegebouwen. Wij bieden een allesomvattende dienstverlening zoals toekomstvisies, advies en strategie, onderhoud en beheer voor de sector, inclusief zwembaden (een van onze specialisaties qua kennis en ervaring). Als gespecialiseerd zwembad architect en adviseur delen we onze expertise en kennis om de branche te versterken en te helpen excelleren in een duurzame en toekomstgerichte exploitatie.

Architect en adviseur voor zwembaden

De recreatiebranche is een dynamische branche, hierdoor zijn er vaak veranderende wetgevingen. Zo ook rondom waterkwaliteit en productgebruik zoals bijvoorbeeld RVS. Maar er speelt nog meer. Een groot probleem zien we bij bestaande zwembadgebouwen. Deze zijn vaak niet gebouwd door een specialist met bouwfysische kennis. Hierdoor is bijvoorbeeld onvoldoende aandacht voor de juiste en kwalitatieve dampdichting. Deze gebouwen zijn vaak door condensatie in de buitenschil technisch afgeschreven. We adviseren bedrijven hoe met deze situaties om te gaan, maar zijn er ook om een innovatief gebouwontwerp met eigentijdse architectuur te maken en deze kwalitatief te begeleiden naar een succesvolle te realisatie.

Duurzame zwembad architect: Een casestudie bij Vakantiepark Ons Buiten

FACET heeft voor Vakantiepark Ons Buiten een innovatief en circulair zwembad ontworpen, rekening houdend met duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Lees meer over hoe wij ondanks de chloorhoudende damptransporten, toch een duurzaam zwembad hebben verwezenlijkt.

Lees hier meer over Vakantiepark Ons Buiten

Over WiZZ

‘’WiZZ van en voor alle werkgevers in zwembaden en zwemscholen. In Polderland Nederland worden belangen van werkgevers van oudsher behartigd door werkgeversverenigingen. Met de oprichting van WiZZ in december 2016 hebben werkgevers van zwembaden en zwemscholen een eigen vereniging om hun belangen te behartigen.

WiZZ doet dat op een eigentijdse wijze. Niet met een groot bureau dat, gevraagd en ongevraagd, allerlei diensten en activiteiten uitvoert, maar als een netwerkorganisatie die ‘lean & mean’ op projectmatige wijze de activiteiten verricht die nodig zijn om de belangen van de leden te behartigen en te waarborgen.’’

Lees meer

Inspiratie artikelen