Conceptontwikkeling

Conceptontwikkeling is een cruciaal proces waarin visies en gedachtes worden omgezet naar concrete concepten. Bij FACET passen onze adviseurs conceptontwikkeling toe op zowel parkbreed als gebouwspecifiek niveau. Binnen dit proces worden vaak drie verschillende scenario's uitgewerkt, variërend van summier tot uitgebreid.

Conceptontwikkeling binnen de recreatie

Binnen de recreatiesector kan conceptontwikkeling op verschillende niveaus worden toegepast, variërend van een volledig recreatiepark tot specifieke delen hiervan. De conceptontwikkeling vormt de basis voor een bepaald gedachtegoed en wordt vaak ontwikkeld binnen de toekomstvisie. In dit proces worden meestal drie visies uitgewerkt.

Meer weten over hoe we een toekomstvisie ontwikkelen? Lees hier meer over de toekomstvisie.
FACET Ruimtedenkers - recreatie - architect - Bob Kettering - Johan Drenth

Conceptontwikkeling voor gebruik

Een andere benadering van conceptontwikkeling is vanuit het gebruik van een gebouw, landschap of park. Hierbij wordt bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van een horecagebouw gekeken naar aspecten zoals bediening versus selfservice, uitstraling en beleving. Een vergelijking kan gemaakt worden tussen de Albert Heijn en de Aldi, waarbij de eerste kiest voor een servicegerichte aanpak met mooie schappen, verse producten en proeverijen, terwijl de Aldi zich richt op goede producten voor scherpe prijzen en volledig gericht is op selfservice.

Omgaan met thema’s en betekenis

Binnen conceptontwikkeling wordt ook aandacht besteed aan thema’s en betekenis, zoals duurzaamheid en het minimaliseren van de ecologische voetafdruk. Dit vereist zorgvuldige materiaalkeuzes en aandacht voor circulariteit.

De recreatie specialisten van FACET

Kortom, conceptontwikkeling is een belangrijk proces. Het vormt het beginsel van een idee dat later tot werkelijke uitvoering kan worden gebracht. De adviseurs van FACET hebben de expertise en ervaring om dit proces professioneel en kritisch aan te pakken, zowel parkbreed als gebouwspecifiek.

Inspiratie artikelen