Landschapsontwerp

Naast het ontwerpen van gebouwen, is FACET ook gespecialiseerd in landschapsontwerp. Onze architecten creëren letterlijk het landschap van recreatieparken en streven naar een harmonieus geheel voor zowel gebruikers als natuur.

Belangrijke elementen bij landschapsontwerp

Landschapsontwerp speelt een cruciale rol bij het overtuigen van gemeentes, aangezien een goed ontwerp kan benadrukken waarom een plan hier thuishoort. Onze landschapsontwerpers kijken naar de directe omgeving en stimuleren de biodiversiteit door zeldzame inheemse dieren en planten te beschermen. Dit voegt een extra doorslaggevende laag toe aan het beslissingsproces van de gemeente en draagt bij aan de omgeving.

Bij FACET geloven we dat gebouw- en landschapsontwerp zorgen voor harmonie en ervoor zorgen dat het object zich versmelt met de omgeving. We spelen in op natuurgebieden en verbinden deze met elkaar door middel van ons landschapsontwerp.

sallandse-hoeve-park

Onderzoek

Onze werkwijze begint met een grondige analyse van de bestaande omgeving, inclusief een kijkje in het verleden. We onderzoeken welke diersoorten en planten vroeger veel voorkwamen en welke aanknopingspunten we kunnen gebruiken voor het nieuwe ontwerp. Het onderzoek van de bestaande omgeving is een belangrijk onderdeel van onze werkwijze. Het biedt ons inzicht in de ecologische kenmerken van het gebied en helpt ons bij het bepalen van de juiste strategieën en benaderingen. We analyseren het landschap en de vegetatie, de aanwezigheid van waterlichamen, de grondsoort en andere relevante gegevens. Door een grondige analyse van de omgeving, kunnen we een ontwerp maken dat in harmonie is met de natuurlijke omgeving en de lokale ecosystemen ondersteunt.

Schetsen en definitief plan

Vanuit ons concept maken we schetsen en tekeningen die steeds specifieker worden. We geven ruimte aan zichtlijnen, routes en beplanting. We kijken welke soorten planten in de omgeving bloeien en op welke grondsoort ze groeien. Het definitieve landschapsontwerp geeft weer waar alle beplanting komt, waar paden worden aangelegd en welke grondwerkzaamheden nodig zijn. Met dit plan kan de aannemer aan de slag om onze visie tot werkelijkheid te brengen. Vanaf het maken van de tekeningen tot de definitieve oplevering van het daadwerkelijke landschap, neemt FACET ook weer graag jouw werk uit handen.

De recreatie specialisten van FACET

Als HISWARECRON-kennispartner volgen de recreatie architecten en adviseurs van FACET de veranderingen, zodat ze je kunnen informeren en begeleiden naar een succesvolle realisatie van jouw project. Benieuwd hoe FACET jouw recreatiebedrijf kan inspireren en ondersteunen? We informeren je graag!

Inspiratie artikelen