22 juli 2022 5 min. Toekomstvisie

VAKANTIEPARK SINT MAARTENSZEE: TOEKOMSTGERICHTE EXPLOITATIE

Recreëren in eigen land wordt steeds populairder. En de vraag hiernaar steeds betekenisvoller. Kwalitatiever. Duurzamer. Bezoekers hechten waarde aan betekenis en circulariteit. Maar recreatieondernemers ook. Net als de eigenaren van Vakantiepark Sint Maartenszee. In 2018 zijn zij gestart met de toekomstgerichte exploitatie van hun vakantieparken en campings. Wij hielpen ze bij de ontwikkeling van een tienjarenplan, waarin duurzaamheid centraal staat.

FACET - Vakantiepark Sint Maartenszee - toekomstgerichte exploitatie

GROEI EN KWALITEITSVERBETERING

De familie Richter is een actieve en betrokken recreatiefamilie. In de kop van Noord-Holland hebben zij de afgelopen decennia in tal van recreatieprojecten en lokale initiatieven geïnvesteerd. De twee grootste parken binnen de familie zijn camping ’t Noorder Sandt en Camping Sint Maartenszee, die beide onderdeel zijn van samenwerkingsverband Ardoer. Voor de toekomst zet de familie in op groei en kwaliteitsverbetering, om de beide strandcampings duurzaam te exploiteren.

Hotze Richter is het boegbeeld van de onderneming en tevens voorzitter van Jong-RECRON. Hij is een actieve ondernemer met een uitstekend gevoel voor kansen in de markt. We treffen hem op het bedrijf Sint Maartenszee in het plaatsje Sint Maartensvlotbrug. Een unieke plek, direct achter de unieke en imposante duinen onder de rook van Petten. De camping is enkele jaren geleden aangekocht en in fases zijn vernieuwingen doorgevoerd. Maar de plannen van de familie Richter gaan verder.

LOKALE BETROKKENHEID EN REGIOFUNCTIE SINT MAARTENSZEE

Het bedrijf heeft een fors centrumgebouw met receptie, horeca en grote winkel. De verpachte SPAR-supermarkt heeft een belangrijke regiofunctie, voor zowel lokale bewoners als voor de recreanten. Mensen komen hier dagelijks samen voor een praatje en een sociale ontmoeting.

Revitalisering voor een toekomstgericht exploitatie van het hoofdgebouw is wenselijk.

Maar, anno 2020 is de veroudering van het hoofdgebouw zichtbaar. Het gebouw past zowel in de uitstraling, als energetisch niet meer in het geheel. Daarom is revitalisering voor een toekomstgerichte exploitatie van dit gebouw wenselijk. Het biedt dé kansen voor een duurzame toekomst.

VERSTERKEN VAN DE STRANDBELEVING

Naast verbinding met buurtbewoners en recreanten, is het park ook verbonden met de natuur. Het ligt immers vlakbij het strand en ademt rust. Maar die verbinding kan sterker. Het mag een echte beleving worden. Een beleving waar wij in onze betekeniseconomie zoveel waarde hechten.

Het bestaande park kenmerkt zich door een functionele en praktische indeling. De toeristische velden zijn rechtlijnig en minder sprekend voor de omgeving. Het is een krachtige kans om juist het unieke strandgevoel ook op het terrein door te zetten. Gasten komen voor een strandbeleving zowel op het strand als de duinen en de camping.

Met een toekomstvisie en terreininrichtingsplan werken we samen aan de revitalisering van Sint Maartenszee.

REVITALISERING VAKANTIEPARK SINT MAARTENSZEE

FACET is gevraagd een toekomstvisie en terreininrichtingsplan op te stellen. Om te werken aan een duidelijk en gefaseerd revitaliseringsplan van de camping(s) in Sint Maartenszee. Op basis van bezoekers die we analyseren met de leefstijlvinder, onze visie op duurzaamheid en onze concrete ontwerpen zijn we aan de slag gegaan.

Inmiddels zijn de eerste verhuuraccommodaties geplaatst, die op juiste wijze landschappelijk zijn ingepast. De volgende stap is het toekomstgericht ontwikkelen van een nieuw centrumgebouw. In dit gebouw komen de functies van receptiegebouw, sanitairgebouw, supermarkt en restaurant. Daarnaast is het gebouw verrijkt doormiddel van een hotel met 25 hotelkamers dat eveneens een regiofunctie gaat vervullen.

Alles komt daardoor de komende jaren samen. Het wordt duurzaam. Toekomstgericht. Wij kijken ernaar uit om ook u te ondersteunen in circulaire exploitatie. Neem contact met ons op voor meer info.