21 september 2022 5 min. Toekomstvisie

VAKANTIEPARK KONINGSHOF: NIEUWBOUW CENTRUMGEBOUW

Vakantiepark Koningshof in Rijnsburg is het bedrijf waar het avontuur voor de familie Kromhout van start ging. In enkele jaren tijd wisten ze de onderneming uit te breiden met o.a. vakantiepark Delftsehout, camping De Zuidduinen en vakantiepark De Noordduinen. Stuk voor stuk unieke locaties die allemaal hun eigen karakter en beleving kregen. Na jaren van pionieren en innoveren werd het tijd om een stapje terug te doen. Terug naar ‘de roots’ waar dochter Penny en Zoon Pim het oorspronkelijke bedrijf in Rijnsburg overnemen en uitdagende plannen smeden.

ONDANKS ONTWIKKELING, TOCH VEROUDERING

De focus heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op de ontwikkelingen buiten. Het bedrijf ligt tegen Rijnsburg aan en men waant zich tussen de bollenvelden met tuinkassen, de Randstad en het strand van Katwijk. Door deze strategische ligging van het park weten veel internationale vakantiegasten de weg naar dit park te vinden. Door de jaren is het park in verschillende fases aangepast en geroeid. Maar op enkele plekken is ook de veroudering zichtbaar. Het ontwerp, de architectuur en de nieuwbouw van een centrumgebouw voor camping en vakantiepark Koningshof was een kans voor een duurzame en gezonde toekomst van dit recreatiebedrijf.

FRISSE WIND DOOR BEDRIJFSOVERNAME

De jonge generatie geeft een frisse wind aan het bedrijf en maakt een programma van eisen voor de toekomst van het bedrijf. FACET architecten en adviseurs wordt gevraagd om mee te denken in de planvorming en de vertaling naar een krachtig nieuw centrumgebouw. De ambitie is direct duidelijk “dit moet een ingreep worden waardoor het bedrijf weer uniek wordt”.

DE VERBINDING

De omgeving kent verschillende elementen welke het bedrijf echt uniek en herkenbaar maken. Doormiddel van een variantenstudie is door de architect een centrumgebouw ontwikkeld dat enerzijds de uitstraling heeft van de typerende bollenschuur, en anderzijds de uitstraling van een herkenbare tuinkas. Door de kleurrijke materiaalkeuze ontstaat een fris gebouw dat de verbinding maakt met zijn omgeving en deze verschillende elementen verwoord.

DE NIEUWBOUW VAN HET CENTRUMGEBOUW CREËERT DE HUISKAMER

De nieuwbouw van het centrumgebouw bij camping en vakantiepark Koningshof creëert de huiskamer. Binnen kenmerkt het gebouw zich door een industrieel karakter en de grote ‘open’ ruimten. De familie Kromhout wilde het gebouw de huiskamer van het bedrijf laten worden. De receptie waar gasten aan een tafeltje met een gastvrouw kunnen inchecken en een aansluitende winkel die door dezelfde gastvrouw kan worden bediend. De wasserette is vanuit de horeca bereikbaar zodat gasten een kopje koffie kunnen nuttigen of een boekje kunnen lezen. De backoffice en vergaderzaal bevinden zich op de verdieping en in de kelder kunnen de kids zich vermaken in de ruime speelhal. “Op warme dagen komen gasten zelfs spelletjes spelen in het geklimatiseerde gebouw. Onze gasten voelen zich hier echt thuis” aldus Flip Kromhout.

vakantiepark-koningshof

TOEKOMST

De plannen van de jonge generatie gaan verder. Voor de toekomst is een meerjaren-visie gesmeed voor de verdere ontwikkeling van het recreatiebedrijf, waarbij o.a. een nieuw overdekt zwembad wordt ontwikkeld, om zowel seizoenverlenging als juiste en passende faciliteiten te bieden.

SAMEN PLANNEN MAKEN

Samen plannen maken om jouw bedrijf vitaal te houden? We sparren graag met je samen, onder het genot van een koffie in de horeca van jouw park! Neem gerust contact met ons op

Lees ook: Ook voor Strandcamping Zuidduinen ontwikkelde FACET een gebouwvisie