14 november 2022 5 min. Toekomstvisie

STRANDCAMPING ZUIDDUINEN: EEN GEBOUWVISIE

Strandcamping Zuidduinen ligt in de Katwijkse duinen. Een unieke plek met een eigen strandopgang en een verbinding met de boulevard van Katwijk. De locatie is decennia door de familie van Duijn beheerd en in 2019 kreeg dochter Rozemarijn Dees de kans om de locatie en exploitatie over te nemen. Tijd voor een duurzame toekomstvisie en revitalisering van het park.

ONDERNEMEN MET DE NATUUR

Strandcamping Zuidduinen ontstond omstreeks 1940 en kent een rijke geschiedenis. Het bedrijf kenmerkt zich als seizoensbedrijf en is letterlijk gelegen in de duinen. Er staan enkele faciliterende gebouwen zoals een receptiegebouw, sanitairgebouw en horeca met winkel. In de wintermaanden gaat het terrein terug naar de natuur. Dan moeten alle accommodaties van het terrein worden verwijderd en elders worden opgeslagen. Letterlijk ondernemen in en met de natuur dus!

strandcamping-zuidduinen-facet

OVERNAME RECREATIEPARK

Camping de Zuidduinen was jarenlang eigendom van de familie Kromhout. De familie van Duijn heeft later als beheerder de Zuidduinen geëxploiteerd. Rozemarijn is van kinds af aan opgegroeid op het bedrijf. Na haar studie is ze gestart als medewerker bij vakantiepark de Noordduinen (eveneens van de familie Kromhout). In 2017 ontstond het moment voor haar om zich te gaan oriënteren op de wens om te gaan ondernemen. De overname van camping de Zuidduinen kwam als vanzelfsprekend op haar pad. Rozemarijn keerde in 2019 dan ook terug naar de plek die ze liefheeft.

strandcamping-zuidduinen-facet

EEN GEBOUWVISIE

De overname van de business was voor Rozemarijn ook een moment kritisch naar het park te kijken. Begin 2020 mochten wij dan ook een gebouwvisie maken. In dit plan kwam naar voren dat een juiste  en vitale toekomstgerichte exploitatie van het park, om een nieuw centrum- en sanitairgebouw vroeg. Op dit moment is de uitvoering van dit plan in volle gang en wordt er ruimte gemaakt voor de realisatie van dit gebouw.

render-de-zuidduinen

JE BEDRIJF VITAAL HOUDEN

Jouw bedrijf ook vitaal houden? We sparren graag met je samen, onder het genot van een koffie in de horeca van jouw park! Neem gerust contact met ons op