28 maart 2024 5 min.

FILM VAKANTIEPARK KONINGSHOF: perfecte harmonie tussen functionaliteit en de omgeving

Vakantiepark Koningshof kent een rijke en familiare historie. Het park is al jaren gevestigd in de mooie bollenstreek en doet al deze tijd dienst als een heerlijk vakantiepark. Nadat Pim en Penny Kromhout het stokje overnamen van hun ouders, werd het tijd voor vernieuwing.

Deze vernieuwing voltrok zich in een samenwerking met FACET, welke na het maken van een toekomstvisie, onder andere een nieuw centrumgebouw mocht realiseren.

Knipoog naar de bollenstreek

Bij het ontwerp van het centrumgebouw is rekening gehouden met de ligging van het park, welke zich bevindt in de welbekende ‘’bollenstreek’’. Kenmerkend aan de werkwijze van FACET is dat we teruggaan in de tijd. Wanneer we de geschiedenis van de bollenstreek analyseren zien we duidelijk grote bollenschuren terug. De boeren die vroeger hun bollen teelden, sloegen deze op in deze schuren.

Het huidige staatbeeld heeft deze schuren vervangen voor moderne kassen. ‘’Beide typologieën, beide thematieken hebben we in het ontwerp verenigd. Het gebouw kenmerkt zich hierdoor enerzijds met de robuustheid van de bollenschuur en anderzijds het lichte karakter van de kas’’, aldus Johan Drenth, architect FACET.

Centrumgebouw als multifunctionele schil

Voor de opdrachtgever was het belangrijk dat de kwaliteiten van de streek terug te zien waren in het ontwerp. Daarnaast hebben de adviseurs en architecten van FACET enorm veel aandacht besteed verschillende functies, zoals horeca, een winkel en ontvangst te combineren in een gebouw. Op deze manier kan er in het hoog- en laagseizoen flexibel worden op- of afgeschaald.

Naast dat FACET het ontwerp van een gebouw kan maken, bieden ze ook begeleiding en visieontwikkeling, vandaar dat we ook al snel bij FACET uitkwamen’’, zegt Penny Kromhout – eigenaar Vakantiepark Koningshof

De recreatie architect en adviseur voor de recreatiebranche

‘’Naast dat FACET het ontwerp van een gebouw kan maken, bieden ze ook begeleiding en visieontwikkeling, vandaar dat we ook al snel bij FACET uitkwamen’’, zegt Penny Kromhout. Het kennen van de branche, de trends en ontwikkelingen en het geven van gedegen advies om samen impact te maken acht FACET cruciaal.

Benieuwd naar het hele verhaal achter dit prachtige centrumgebouw? Bekijk dan onderstaande video.

Lees ook: Het volledige artikel over de nieuwbouw van het centrumgebouw bij Vakantiepark Koningshof