26 juli 2022 5 min.

DE GROEIVERSNELLER: RECREATIE KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Bent u een kleine of middelgrote recreatieve of toeristische ondernemer in Oost-Nederland? En kan u wel financiële en adviserende hulp gebruiken bij het versterken van uw onderneming of bij het doorvoeren van praktische vernieuwingen? Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL van Oost-Nederland helpt deze ondernemers in de recreatie- en toerismesector met het ondersteuningsprogramma De Groeiversneller. We vertellen er meer over.

Oost NL is een ontwikkelingsmaatschappij die de provincies Overijssel en Gelderland versterken bij de regionale economie in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Zij willen een duurzame groei van de regionale economie en werkgelegenheid, door ondernemers te laten innoveren, investeren en internationaliseren. Het ondersteuningsprogramma De Groeiversneller biedt specifiek hulp aan kleinere en middelgrote (1 tot 50 fte’s) recreatieve en toeristische ondernemers.

Recreatiepark klaar voor de toekomst

Familiebedrijf Watersportcentrum Heerewaarden heeft met ondersteuning van een recreatie- en toerisme voucher van De Groeiversneller hun bedrijfsplan verbeterd en een doelgroeponderzoek laten uitvoeren. Met behulp van een toekomstvisie werden plannen vastgelegd. In kaart gebracht waar de eigenaren naartoe willen. Dankzij de voucher hebben zij ook externe experts kunnen raadplegen. En sluit hun concept nu aan bij liefst drie doelgroepen: rustzoekers, harmoniezoekers en verbindingszoekers.

De eigenaren van Watersportcentrum Heerewaarden wilden namelijk nieuwe gasten aantrekken en de camping ‘pimpen’. Ze werkten aan kwaliteitsverbetering en hebben zonnepanelen aangelegd, meer groene afscheiding gecreëerd voor privacy en het terrein opnieuw ingedeeld. Op deze manier is er optimaal gebruik gemaakt van de unieke locatie waar zij zitten, de jachthaven aan de Maas.

Lees ook over ons bijbehorende project: een meerjarenvisie voor Watersportcamping Heerewaarden

De ondersteuning

Het ondersteuningsprogramma De Groeiversneller is bedoeld voor kleine of middelgrote ondernemers in de recreatie- en toerismesector. U kunt in aanmerking komen wanneer u de volgende doelen voor ogen hebt:

  • Versterking van uw onderneming met behulp van een actuele, nieuwe en kwalitatieve groeistrategie;
  • Versterking van uw onderneming door het aanbod uit te breiden en meer doelgroepen aan te spreken dan uw huidige;
  • Praktische vernieuwingen zoals een marketingstrategie, doelgroep analyses of bestemmingsmanagement;
  • Productontwikkeling die aansluit bij Gelderse thematische verhaallijnen;
  • Strategie voor heropbouw als gevolg van de COVID-19 crisis laten uitwerken.

De omvang van de voucher van De Groeiversneller is minimaal €1.000 tot maximaal €5.000 exclusief btw. Voorwaarde is dat 50% van de gemaakte kosten door uzelf worden betaald. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor deze ondersteuning? De Groeiversneller voor onze branche is een programmalijn dat niet altijd geopend is, maar regelmatig terugkomt. Neem contact met ons op om uw interesse kenbaar te maken.

De Groeiversneller is op dit moment actief tot en met december 2023. Meldt u zich voor augustus 2023 aan om gebruik te maken van deze voucher.

Toekomstvisie voor uw recreatiebedrijf

Na het inleveren van het groeiplan, gaat een business developer met u in gesprek over de mogelijkheden. Ook wordt daarin gesproken over de uitvoering van uw plannen. Daarbij kunt u advies van experts inschakelen. En dus staan wij voor u klaar! Neem gerust contact met ons op voor hulp bij uw aanvraag of uitvoering van uw toekomstvisie.

Over