FACET

FACET is kennispartner van WiZZ

Kennis delen om zo de zwembadbranche te versterken, dat is waar FACET | Ruimtedenkers in recreatie ons als kennispartner van de Vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ) voor inzet. 

 

We houden ons in ons dagelijks werk niet alleen bezig met het ontwerpen van exploitatiegebouwen, maar denken ook mee over het onderhoud, het beheer en over recreatieconcepten. We houden ons dus bezig met een breed stuk dienstverlening rondom de gebouwde omgeving van recreatieve bedrijven. Daar vallen de zwembaden natuurlijk onder: een van onze specialisaties qua kennis en ervaring.

 

Lees hier meer over de samenwerking tussen FACET en WiZZ

 

Voor zwembad Het Golfbad in Oss zetten wij een integrale toekomstvisie op om de directie te adviseren over de toekomst van de organisatie. Lees hier meer over dit project

Het eindrapport van FACET| Ruimtedenkers in recreatie  toont een grondige structuur en opbouw. Het advies helder verwoord en waar nodig voorzien van duidelijke en zeer informatieve tabellen en grafieken. Dit alles heeft geresulteerd in een integrale toekomstvisie voor het Golfbad Oss. Hierin staan alle relevante gegevens, conclusies en aanbevelingen die wij nodig hadden om verantwoorde keuzes voor de toekomst te kunnen maken.” – P. Jongsma, Algemeen directeur Golfbad Exploitatie BV

In veel Nederlandse zwembaden wordt in de constructie gebruik gemaakt van niet-resistent RVS. In combinatie met de hoge concentratie chloordampen kan dit tot spanningscorrosie leiden, wat voor zwakke plekken in de constructie en gevaar voor de veiligheid van zwembadgasten kan leiden. Wij adviseren u graag over materiaalgebruik in uw zwembad.

Het realiseren van een goed zwembad is een kostbare zaak. Evenals het onderhouden ervan. Maar wanneer beiden niet juist gebeuren zijn de gevolgen nog kostbaarder. Dit wordt maar al te duidelijk wanneer wij zwembaden inspecteren op onderhoud. Vaak zien we dezelfde problemen opdoemen in verschillende vormen. Herkent u deze situaties ook in uw organisatie?

Heeft u plannen om uw zwembad te (ver)bouwen, vergeet dan niet om de juiste specialistische kennis in te schakelen! Om u op weg te helpen de organisatie van de realisatie of renovatie van uw zwembad, zetten wij een aantal belangrijke tips voor u uiteen.