FACET architecten & adviseurs

Van recreatiebedrijf naar regiobureau

regiobureau beleving recreatie facet

In de veranderende recreatiebranche zien we een verschuiving ontstaan. Gasten gebruiken het recreatiebedrijf steeds vaker als onderdeel van de vakantie. Een onderdeel van het geheel. Het recreatiebedrijf verandert hierdoor steeds meer naar een regiobureau, waar blijven overnachten mag.

Beleving in recreatie

Gasten zoeken een vakantiebeleving en de overnachtingsplek is daar één onderdeel van. Er is meer focus voor de vakantiebeleving als geheel. Hier zit een unieke kans voor de recreatiebranche. Die verandert van een product-organisatie naar een faciliterende-organisatie. Bedenk u maar eens… Uw bedrijf als verbinder van de regio…

“Bedenk dat uw regio meer te bieden heeft, dan op uw terrein ooit mogelijk is.”

FACET

Wat is een regiobureau?

Nu hoor ik u denken, wat heb ik daar nu aan? Kort gezegd, de gast wil een bijzondere en unieke vakantie ervaring. Het zoeken start met een locatie in Nederland of juist ver daarbuiten. Vervolgens wordt ingezoomd op een regio. Juist hier bent u aan zet om als regiobureau te faciliteren. Wat zijn de 10 unieke plekken in uw omgeving? Waar zitten de beste restaurants? Waar zijn leuke dagjes uit? Of wat is de regionale activiteiten kalender? Allemaal tools om de gast aan de voorzijde te enthousiasmeren voor zijn vakantie. En willen zij ergens overnachten? Dat mag natuurlijk bij u!

Regiopromotie op uw park

Uw regio kan meer bieden, dan op uw terrein ooit mogelijk is. U hoeft dus niet alleen in dure gebouwen en faciliteiten te investeren. In tegendeel, voor regiopromotie hoeft u alleen te investeren in tijd en content. Stuur uw medewerkers in rustigere periodes de omgeving in en laat ze content schrijven. Bedenk dat uw omgeving voor u vanzelfsprekend is, maar voor uw gast is alles nieuw! 

De branchespecialisten van FACET 

Als HISWARECRON-kennispartner volgen wij al dit soort veranderingen. Zodat we u kunnen informeren en begeleiden naar een succesvolle toekomst. Benieuwd wat regiopromotie voor uw recreatiebedrijf betekent? We informeren u graag.    

Door: FACET