FACET architecten & adviseurs

Subsidieregeling LIOF voor een innovatieve Limburgse recreatiebranche

liof subsidie facet recreatie uitgelicht

Recreatieondernemer en gevestigd in Limburg? Dan is het LIOF programma misschien wel iets voor jou. Het programma wordt ondersteund door LimburgToerisme en is gericht op ondernemingen die actief zijn in de toeristische en recreatieve sector. LIOF biedt recreatieondernemers de mogelijkheid om innovatieve ideeën waar te maken. Net als FACET, zetten zij zich in voor krachtige recreatieconcepten. Om de recreatiebranche op een duurzame wijze te ondersteunen.

Wat is LIOF?

LIOF is een regionale ontwikkelingsmaatschappij die zorgt voor economische structuur en groei in de provincie Limburg. Zij helpen ondernemers bij het realiseren van ideeën en met het op de markt brengen van producten of diensten. Dit doen ze met een groot team, in een rijk netwerk bieden en door financiële middelen in te zetten. Zoals subsidies. 

Eind 2020 heeft LIOF ondernemers van de sector toerisme & recreatie ondersteund met het collectieve programma Corona Rebuilt Program Toerisme & Recreatie. Daar kreeg iedere ondernemer hulp van een business developer, om nieuwe marktkansen te ontdekken. Samen met mkb’ers wordt zo gewerkt aan een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg. 

Innovatie-ondersteuning 

Dit voorjaar is daar een programma bij gekomen. Met het programma LimburgToerisme van LIOF. Zo kunt ook u, uw duurzame toekomstvisie in de recreatiebranche realiseren. Samen met twee betrokken business developers kijkt u naar uw toekomstplan en de bijpassende ondersteuning. Binnen het programma zijn er waardevolle communities die een platform vormen, voor samenwerking en inspiratie. 

Voor wie is het programma LimburgToerisme geschikt?

Het programma is gericht op de sector toerisme & recreatie in Limburg. Samen met innovatieve en onderscheidende recreatieondernemers wordt er gebouwd aan een sterk ecosysteem. Heeft u een nieuw concept, een idee om duurzamer te worden of een suggestie om andere markten te ontdekken? Meld je aan voor dit programma. 

Is uw recreatiepark niet gevestigd in Limburg maar in Overijssel? En zit u ook vol met innovatieve ideeën en/of duurzame oplossingen? Dan is er een TOTO2 subsidie, ook wel Topprogramma Overijssels Toeristische Ondernemers deel 2. Dit is een innovatievoucher die de mogelijkheid biedt voor verduurzaming. Toekomstgerichte exploitatie en de groeistrategie. 

Een duurzame toekomstvisie

Bij FACET bouwen wij al jaren aan dat sterke ecosysteem op een duurzame manier. Er komt steeds meer aandacht voor onze impact op het milieu. Dit heeft als gevolg dat we van een lineaire economie naar een circulaire economie bewegen. Circulair ondernemen biedt voor u als ondernemer vele kansen op het gebied van duurzame gebouwen of een unieke meerwaarde voor uw gasten. Vanuit dat oogpunt kunnen wij u dan ook perfect ondersteunen in uw aanvraag en uitrol van de LimburgToerisme subsidie. Neem hierover vrijblijvend contact met ons op!

Door: FACET