FACET architecten & adviseurs

Recreatiecentra Nederland kiest voor FACET

Recreatiecentra Nederland

Iedere recreatieondernemer heeft op zijn of haar park natuurlijk meerdere gebouwen staan. Dit varieert van algemene gebouwen tot verhuurobjecten. Het realiseren, onderhouden of vernieuwen van de gebouwen is een langdurig proces en vraagt jaarlijks een aanzienlijke investering. Het is daarom belangrijk om strategisch vooruit te kijken. Zowel op het gebied van vernieuwing/innovatie als op het gebied van onderhoud.

Recreatiecentra Nederland

Recreatiecentra Nederland (RCN) is een concern met 9 parken in Nederland en 9 in Frankrijk. Zij beseffen als geen ander het belang van strategisch vooruit kijken en kiezen daarom bewust voor FACET als hun partner. Adri van der Weyde (RCN) vertelt graag over de samenwerking met FACET: ‘Voor mij zijn Johan en Bob, de ‘mannen van FACET’, zeer betrokken bij onze sector. Ze zijn bevlogen en hebben in hun advisering steeds het belang van ons, als hun klant, voor ogen. Hun drive is om daar waar nodig is te helpen een kwaliteitsslag te maken in de sector.’

FACET zal RCN meerjarig begeleiden in alle (bouwkundige) aspecten rondom hun parken Van praktische zaken, zoals het begeleiden en controleren van onderhoudstaken, tot het adviseren op het gebied van gebouwstrategie of het maken van plannen voor verbouw of nieuwbouw.

Adri vervolgt: ‘Ik zie hen dan ook als partners van RCN die ons helpen onze bedrijfsvoering te verbeteren, onder andere door zicht te krijgen op de totale onderhouds- en investeringsbehoefte met betrekking tot al ons vastgoed. We gebruiken hun ruime kennis, ervaring en ondernemerschap om daarmee onze eigen positie te versterken.’

Leisure Leefstijlen

Natuurlijk is onze ervaring met de recreatiebranche in het algemeen een grote toegevoegde waarde voor RCN. Wij zijn een van de 4 gecertificeerde bureaus in Leisure Leefstijlen en het enige bureau dat zich expliciet bezighoudt  met de ruimtelijke en bouwkundige vertaling van de wensen van de specifieke doelgroep. En dat is voor RCN van doorslaggevend belang: ‘Bijzonder is dat deze RECRON toppers ook experts zijn op het gebied van leisure-leefstijlen en in hun advisering ook die belangrijke aspecten aandragen. Op deze manier kunnen we ook daar rekening mee houden bij de ontwikkeling van onze vakantieparken’.

Inmiddels zijn we gestart met de inventarisatie van al hun negen Nederlandse parken, waarna binnenkort zal worden gestart met uitvoering van de eerste onderhoudstaken. Blijf ons volgen! We houden u graag op de hoogte van onze verschillende activiteiten.

Door: Bob Kettering