FACET architecten & adviseurs

Circulair Beleven

Stikstof, PFAS, CO2-uitstoot. De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor onze impact op het milieu. Als gevolg hiervan is de maatschappij momenteel in transitie, van een lineaire economie naar een circulaire economie.

Bij Circulair Ondernemen ligt de nadruk op het voorkomen van afval en verspilling. De aandacht gaat hierbij naar de gehele levensduur van een product en kijken we hoe we een grondstof telkens weer opnieuw kunnen inzetten, en hiermee in de cirkel houden.

Circulair ondernemen biedt voor u veel kansen. Als verdienmodel door bijvoorbeeld gebouwen flexibel te ontwikkelen op basis van het 7 S’en-model. Bij het 7 S’en-model is het doel om verspilling bij latere aanpassingen te voorkomen en kunnen gedemonteerde delen weer anders worden ingezet. Door tevens de gebruikte materialen in u gebouwen goed te documenteren, ontstaat een database aan herbruikbare materialen. Materialen met een restwaarde, en daarmee de restwaarde van uw gebouw.

Circulair ondernemen geeft ook betekenis aan de vakantie van uw gast. Een unieke meerwaarde, waar de consument steeds meer behoefte aan heeft. Een ecologische parkinrichting biedt niet alleen een zelfherstellend vermogen aan de grond, maar ook een uniek beleving voor uw gast. Een biobased gebouw heeft bijvoorbeeld niet alleen meerwaarde voor de levencyclus van de gebruikte materialen, maar heeft veelal ook een gunstiger effect op het binnenklimaat.