FACET

Vakantiepark Delftse Hout

Samenwerken en vernieuwen. 

Vakantiepark Delftse Hout is sinds 2007 in handen van Pim Meijkamp. De stadscamping is ontstaan op het terrein van het gemeentelijk zwembad en ligt in natuurgebied “Delftse Hout” op loopafstand van het centrum van Delft. In alle facetten een uniek bedrijf op een unieke locatie.

De afgelopen jaren is intensief samengewerkt met de buurbedrijven om zowel het gebied als de diverse bedrijfsactiviteiten verder te versterken. Zo is een kinderboerderij ontstaan met daarbij een ambachtelijke bakker, een boerderij met streekproducten en een restaurant welke al deze producten weer gebruikt. Door deze samenwerkingen is het gebruik van eigen gebouwen op het vakantiepark veranderd. De supermarktfunctie en de restaurantfunctie kunnen worden verplaatst naar de samenwerkingspartners.

Dit vraagt om een nieuwe toekomstvisie op het huidige vakantiepark. Na verschillende brainstormsessies zijn we samen tot de conclusie gekomen dat verplaatsen van de toegang en het ontwikkelen van een nieuw entreegebied met receptiegebouw. En de ontwikkeling van een nieuw sanitairgebouw het bedrijf klaarmaken voor de toekomst.

Door deze ontwikkeling is het gebouwoppervlakte drastisch afgenomen. Dit scheelt enorm in de onderhoudskosten. Daarnaast is met een terreinplan duidelijk zichtbaar geworden waar ruimte ontstaan voor extra verhuurbare ruimte, voor bijvoorbeeld kampeerplaatsen of verhuuraccommodaties.