FACET architecten & adviseurs

Toekomstgerichte exploitatie voor vakantiepark Koningshof

Vakantiepark Koningshof heeft alles binnen handbereik. Het strand, de steden en de bollen zijn de reden dat het bedrijf elk jaar weer een goede bezetting kent. Dit is de locatie waar de familie Kromhout van start ging. Inmiddels hebben dochter Penny en zoon Pim het oorspronkelijke bedrijf in Rijnsburg overgenomen. Hun ambitie voor de toekomst van het vakantiepark is groot!

Meerjarenvisie

De jonge generatie geeft een frisse wind aan het bedrijf en maakt een programma van eisen voor de toekomst van het bedrijf. In 2018 ontwikkelden de architecten van FACET samen met de familie Kromhout een nieuw centrumgebouw voor het vakantiepark. Een centraal punt waar receptie, huiskamer, winkel en horeca samenkomen. Het centrumgebouw werd de start voor een herstructurering van het recreatiebedrijf.

Voor de verdere ontwikkeling van het recreatiebedrijf, hebben de adviseurs van FACET een meerjarenvisie gesmeed om te werken aan een toekomstgerichte exploitatie. Gefaseerd worden delen van het terrein verder geherstructureerd. De herstructurering bestaat uit een nieuw terreininrichtingsplan voor het recreatiebedrijf. Daarbij wordt een krachtige landschappelijke inpassing gedaan.

Duurzaam rendement   

In het verleden werden aanpassingen als postzegels opgepakt. Kleine ingrepen waarbij niet naar het geheel werd gekeken. Op den duur mis je dan de samenhang en blijft het beoogde rendement achter. Hierin is Koningshof absoluut niet uniek. Het is eerder typerend voor de recreatiebranche.

Om deze reden wordt het beeldmerk of de beeldkwaliteitsvisie door FACET bewaakt. Elke ontwikkeling, van nieuwe gebouwen tot de verlichting of de juiste landschappelijke elementen, worden gekozen vanuit het merk of de visie van het vakantiepark. Zo ontstaat samenhang met een duurzaam rendement.  

Herstructurering

Herstructurering is noodzakelijk voor een duurzame toekomst. Het is niet eenvoudig om gasten waarmee je een relatie hebt, dit slechte nieuws te moeten bezorgen. Dit zien we vaak bij tal van recreatieondernemers. Maar niets doen is helemaal geen optie! Ook daarvan zijn – helaas genoeg voorbeelden van in de branche.

Daarom is samen met de ondernemers gewerkt aan een herstructureringsplan voor vakantiepark Koningshof. De adviseurs van FACET ontwikkelde een herstructureringsplan dat gefaseerd uitgerold kan worden. Waarbij in fases terrein, infra en plekken worden aangepakt, met als doel een toekomstbestendige exploitatie.

Toekomst vakantiepark Koningshof

Dat de ambitie van Penny en Pim groot zijn voor vakantiepark Koningshof wordt nogmaals bevestigd. Zo wordt momenteel door de architecten van FACET voor de technische dienst en huishoudelijke dienst een nieuw gebouw ontwikkeld. In de toekomst volgt de nieuwbouw van sanitairgebouwen en de architectuur van een nieuw overdekt zwembad.

Een innovatief traject waarbij de opdrachtgever en FACET een langdurige samenwerking aangaan om te werken aan een duurzame, toekomstgerichte exploitatie.

Partners

Opdrachtgever: Vakantiepark Koningshof