FACET architecten & adviseurs

Kansen voor recreatiegebied Leisurelands het Hilgelo

Recreatiegebied het Hilgelo ligt verstopt in de Achterhoek, in Winterswijk. Zo nabij de grens van onze Oosterburen voelt het gelijk alsof je op vakantie bent. Naast het uitgestrekte strand en het aangename zwemwater vind je rondom het Hilgelo verschillende campings en accommodaties. Er valt hier genoeg te beleven. Geniet langs de rand van het water van een heerlijk hapje of een drankje bij Beachclub MEER. Een avontuurlijk dagje voor de kinderen vind je bij Avonturenpark Sevink Molen.

Leisurelands exploiteert 19 recreatiegebieden in Gelderland. Dat is een hele boel! Voor de locatie het Hilgelo in Winterswijk is FACET gevraagd om te onderzoeken welke ontwikkelkansen er zijn. En hoe alle stakeholders hierin passen. Met een duidelijke toekomstvisie kan het bestemmingsplan voor deze mooie, Achterhoekse locatie opnieuw worden vastgelegd. 

Het traject kenmerkt zich door de grote betrokkenheid van alle verschillende stakeholders. Achterhoekse saamhorigheid zou je het kunnen noemen. Naoberschap! Alle stakeholders zien namelijk écht de kracht van het gebied. En elke partij gebruikt en exploiteert het gebied op zijn eigen manier. Dit creëert een divers en attractief gebied met mooie ontwikkelkansen.

FACET heeft die ontwikkelkansen in kaart gebracht. Samen met Leisurelands is die toekomstvisie gepresenteerd aan de gemeente Winterswijk. Dit is positief ontvangen. En de verruiming van ontwikkelkansen wordt momenteel doorlopen in het vergunningstraject. Een mooie ontwikkeling naar een toekomstgerichte exploitatie van het recreatiegebied!

Partners

Leisurelands www.leisurelands.nl 

Camping Sevink molen www.campingsevinkmolen.nl

Avonturenpark Sevink Molen www.sevinkmolen.nl

Camping Hilgelomeer www.hilgelomeer.nl 

Camping ten Hagen www.hagencampklomp.nl

Beachclub Meer www.beachclubmeer.nl