FACET architecten & adviseurs

Ontwerp project-ontwikkeling Boskerpark

Ontwerp nieuwbouw vakantiewoningen Boskerpark.

Samen met projectontwikkelaar Wokke is ingezet op het ontwikkelen en realiseren van een nieuw vakantiepark in de duinen. Het Boskerpark is een gebied van ca. 50ha, ten noordoosten van Callandsoog. Na een procedure voor de bestemmingswijziging van dit gebied naar verblijfsrecreatie, is het tijd voor een verbeelding van het bestemmingsplan, naar een ontwerp van het bungalowpark. De opdracht aan ons als architect en adviseur gaat hierbij om het realiseren van een nieuw te ontwikkelen recreatiepark met 350 vakantiewoningen.

De locatie is gelegen vlak achter de duinen. Het doel vanuit de overheid is om een authentiek, duinlandschap te creëren, een ‘nollenlandschap’. Vanwege deze complexe landschappelijke voorwaarden, is een goede inpassing van het vakantiepark van groot belang.

Op basis van de voorgestelde doelgroep (Leisure Leefstijlen) hebben wij ontwerpen gemaakt, waarbij een eigentijdse vertaling van kenmerkende architectuur van de streek terug komt. Eigentijds, authentiek, luxe en modern gedetailleerd. Uiteraard is hierbij rekening gehouden met het circulair ontwikkelen en bouwen het centrumgebouw en de recreatiewoningen.