FACET architecten & adviseurs

De Kop Werkt: subsidieprogramma in recreatie

de kop werkt recreatie facet

Heb jij een duidelijke toekomstvisie voor ogen? De Kop Werkt biedt een regionaal stimuleringsprogramma voor de Kop van Noord-Holland. Een onderdeel van dit programma is het Vitaliseringsfonds verblijfsrecreatie, dat ondersteuningsmogelijkheden biedt voor de toerisme- en recreatiesector in deze regio. De Kop van Noord Holland hoopt hiermee in 2030 de meest vitale verblijfsregio van Nederland te worden. Met hulp van jou, als ondernemer.

Er zijn meerdere provincies die subsidies aanbieden voor de sector toerisme en recreatie. Op die manier wordt aan onze sector een kwaliteitsimpuls gegeven. FACET schreef al eerder blogs over verschillende subsidieprogramma’s voor de recreatiebranche. Bij De Kop Werkt worden de vier Kopgemeenten: Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen voorbereid op de toekomst. Binnen dit programma loopt het Vitaliseringsfonds verblijfsrecreatie. Een project dat de verblijfsrecreatie in het Noorden van Noord-Holland versterkt. Nu en later.

Toekomstvisie met De Kop Werkt

Noord-Holland Noord heeft als visie om in 2030 de meest vitale verblijfsregio van Nederland te zijn. Met blijvende aantrekkingskracht voor verblijfsgasten. Niet alleen nationaal, maar ook internationaal. Het Vitaliseringsfonds verblijfsrecreatie biedt ondernemers, verenigingen van eigenaren en gemeenten in de recreatiebranche verschillende ondersteuningsmogelijkheden. Meer informatie over deze ondersteuningsmogelijkheden vind je op de website van De Kop Werkt.

Recreatie stimuleren

Het doel van het Vitaliseringsfonds is om bestaande parken de komende jaren vitaler te maken. Duurzamer. Toekomstgerichter. Daarnaast worden parken die niet meer erkend worden al verblijfsrecreatie op gang geholpen. Door deze te transformeren en/of nieuwe waarden te geven. Zo worden ze klaargestoomd voor een duurzame, toekomstbestendige recreatiebranche. Het programma heeft als doel om in 2030 minimaal 50 procent meer vitale parken in de Kop van Noord-Holland te hebben. Deze subsidieregeling staat nog open tot 31 december 2021 voor gemeenten en ondernemingen en verenigingen. 

Toekomstvisie door FACET

Na de subsidieaanvraag, komt natuurlijk de grote vraag: hoe gaan wij ons recreatiepark verduurzamen? Hoe ontwikkelen we een toekomstvisie? En hoe maken we die waterdicht? Daarbij helpen de recreatiebranche specialisten van FACET je heel graag. Wij hebben al voor diverse recreatieondernemers, -parken en -campings geholpen met een duurzaam toekomstplan. Zo maken we samen niet alleen uw park, maar de gehele recreatiebranche klaar voor later! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Door: FACET