FACET architecten & adviseurs

De Betteld Cadzand-Bad

Betteld Cadzand

‘Met FACET  kwamen we tot een uitgelezen benadering naar onze doelgroep.’

In 2013 opende recreatiebedrijf De Betteld haar vierde recreatiepark, met de basis nabij het Achterhoekse Zelhem, in Cadzand-Bad. FACET trad op als partner en adviseur met betrekking tot de plannen voor vernieuwing en uitbreiding.

Dhr. Hobelman (eigenaar De Betteld): “De samenwerking met FACET hebben wij als betrokken en vakkundig ervaren. Er was een goede balans tussen begrip voor onze specifieke doelgroep en een kritische blik.” De Betteld heeft een duidelijke Christelijke signatuur. Op basis van deze identiteit, aangevuld met de Christelijke conferenties en activiteiten die worden georganiseerd, trekt De Betteld een eigen publiek. (Gele kwadrant, met een tikje groen – Leisure Leefstijlen).

“Het was noodzakelijk om alles kritisch te bekijken en tegen het licht aan te houden. De Leisure Leefstijlen helpen een beetje om in doelgroepen te denken en om product en klant op elkaar af te stemmen”, vertelt Dhr. Hobelman. “Met FACET kwamen we uiteindelijk tot een uitgelezen benadering naar onze doelgroep.”

De locatie kenmerkt zich met name door een open polderlandschap, dat grenst aan de duinen. In dit polderlandschap bevindt zich een afwateringskreek. Hier heeft FACET aan het bestaande landschap twee assen toegevoegd in kruisvorm. In combinatie met de bestaande landschapselementen ontstaat hier een verdere ‘verkaveling’ van het landschap, met gebieden in omvang vergelijkbaar met agrarische kavels in de omgeving. “Met het resultaat zijn we absoluut tevreden. Er is goed nagedacht over de landschappelijke en planologische aspecten”, sluit Dhr. Hobelman af.

Door: Johan Drenth