Architectuur voor de recreatieve sector

De recreatiebranche is een echte groeimarkt. De afgelopen decennia hebben recreatiebedrijven een duurzame groei laten zien, een enkele rimpeling daargelaten. Deze groei vraagt ook om aanbod. Aanbod dat zijn tijd vooruit is en een inspiratie moet zijn om gasten te laten boeken. Het ontwikkelen van kwalitatief aanbod, met inspiratie, vraagt om een recreatie architect. Een architectonisch specialist die als architect kennis heeft van de recreatiebranche, weet wat er speelt en kan denken in doelgroep en hun behoeftes.

Architect in recreatie

De architecten en recreatie specialisten van FACET inspireren recreatieondernemers in het creëren van een unieke beleving met unieke architectuur. Deze architectonische ontwerpen kenmerken zich enerzijds in een betekenisvolle uitstraling en anderzijds in logische en efficiënte indelingen zodat de gast zich thuis voelt en de recreatiemedewerkers makkelijk en efficiënt kunnen werken. Dit draagt bij aan een vitaal en toekomstgerichte exploitatie.

“FACET heeft ons verrast met het ontwerp voor ons recreatiebedrijf. De architect begrijpt wat er in een gebouw gebeurt en hoe vakantiegangers zich hierin bewegen. De indeling is logische en efficient zodat onze teamleden heel makkelijk kunnen werken”

Dé recreatie architect

FACET begrijpt als geen ander wat er speelt op en om recreatiebedrijven. Dit gaat over het landschap, de gebouwen en betekenis. Dit maakt FACET dé recreatie architect om succesvol en met impact ontwikkelingen te realiseren. Echte ruimtedenkers in recreatie, ze begrijpen het architectonische ontwerptraject van ontwerp tot realisatie. De recreatie architecten werken bijvoorbeeld aan de volgende onderdelen in het ontwikkelen van uw recreatiepark:

  • Stedenbouwkundige visie
  • Landschappelijke visie
  • Haalbaarheidsstudie
  • Beeldkwaliteitsplannen
  • Architectonische visie
  • Gebouwontwerp
  • Interieurontwerp

Op een recreatiebedrijf worden verschillende faciliteiten aangeboden. Dit kan gaan over een horecagebouw, supermarkt, zwembad of een theater. Om dit soort gebouwen succesvol te ontwikkelen is het van belang dat een architect ook recreatie specialist is en begrijpt wat gasten (de doelgroep) nodig hebben voor een kwalitatief verblijf.

Bij ontwikkelen op of aan het recreatiebedrijf, sluiten de recreatie architecten van FACET vanaf het begin aan. Zo kunnen ze meerwaarde creëren aan de basis van elke opgave en u begeleiden en ondersteunen in een uniek ontwerp, passend bij uw doelgroep, uw recreatiebedrijf en uw budget. Dat is waar recreatiearchitectuur meerwaarde creëert. Ontwikkelingen met impact!

De recreatie specialisten van FACET

Als HISWARECRON-kennispartner volgen de recreatie architecten van FACET de veranderingen, zodat ze u kunnen informeren en begeleiden naar een succesvolle realisatie van uw project. Benieuwd hoe de architecten in recreatie van FACET uw recreatiebedrijf kunnen inspireren en ondersteunen? We informeren u graag.

Inspiratie artikelen