FACET architecten & adviseurs

De 4 belangrijkste redenen waardoor uw gast uw park links laat liggen

gasten vakantiepark

Nagenoeg ieder recreatiepark heeft vaste plaatsen of seizoenplaatsen. Vaak zijn deze in gebruik door gasten die al jaren een vaste gast zijn uw verblijf. Na verloop van tijd neemt men echter een keer afscheid van het park. Men wordt oud, voelt zich niet (meer) thuis op het park, de stacaravan is oud of er is gewoonweg geen geld meer voor een jaarplek. Wij geven u graag 4 tips om hierop te anticiperen.

De voornaamste factoren

1. Leeftijd gast
Uw gast wordt op een bepaald moment te oud om te recreëren. Hij is fysiek niet meer in staat om naar hun lievelingsplekje op uw recreatiepark te gaan.

2. Leeftijd van stacaravans of chalets
De stacaravans of chalets worden op een bepaald moment dusdanig oud, dat veilig recreëren niet meer mogelijk is.

3. De gast voelt zich niet meer thuis
Ieder persoon ontwikkelt zich op zijn eigen wijze. Ook u en uw gast. Dit betekent dat sommige gasten, waarmee u zich vroeger verbonden voelde, nu misschien niet meer bij u passen. U bent elkaar ontgroeid. Als gevolg van een kleine aanleiding zal deze gast binnen nu en een aantal jaren uit vrije wil vertrekken.

4. Uw gast kan het niet meer betalen
Er zijn gasten waarvoor de kosten van een vaste plaats moeilijk op te brengen zijn. Als gevolg van persoonlijke omstandigheden of prijsstijgingen kan er een moment ontstaan waarbij uw gast niet meer in staat is om de kosten voor uw park te betalen.

Het is voor u van belang deze vier aspecten voor uw park in kaart te brengen. Wanneer u deze vier kaarten over elkaar heen legt, ziet u dat er waarschijnlijk veel overlap zit in de plekken, die (naar verwachting) leeg komen te staan. Op deze plekken ontstaat ruimte voor innovatie van uw park.

Wilt u weten hoe u een dergelijke kaart kunt maken of zoekt u hierin begeleiding? Wij bieden een gratis parkscan aan en staan voor u klaar!

Door: Bob Kettering